Vi lanserer spesialseler for politi og forsvarstjenesten – RAID

RAID seler – For Politi- og forsvarstjenesten

Raid er en unik sele laget for profesjonelle brukere i Politi og forsvar, til bruk i taktiske operasjoner og daglig tjeneste. Selen er utviklet over flere år av AAK Safety AS med innspill fra personell med bakgrunn fra politi og forsvar. Den modulære oppbygningen og belte med mollesystem, gjør selen brukervennlig og fleksibel. Alt nødvendig utstyr kan festes på beltet, slik at det i daglig tjeneste fungerer som et patruljebelte eller våpenbelte. Ved behov for sikring eller rappell kan selen enkelt bygges om til en klatresele, ved kun å sette på beinløkkene og eventuelt en brystsele. Selen vil da inneha alle relevante NS-Godkjenninger for arbeid i høyden.

Størrelser: S-L / M-XL
Farger: Multicam / Sort
Brukervekt: Inntil 150 kg
Godkjenninger: EN 813/EN 361/EN 12277
Fagansvarlig Stein Falsen Møller med RAID selen.

Utviklingen av selen har vært drevet frem av vårt team i Bergen, med fagansvarlig redning, Stein Falsen Møller i spissen. Vi tok en prat med Stein om lanseringen av selene.

Hvorfor laget dere denne selen?

Etter flere år med kurs og aktiviteter med brukere fra politi og forsvar så vi et behov for en spesiell sele til taktisk bruk. Vi viste at vi sammen med produsenten SAR hadde både mulighet og kunnskap til å lage et svært bra produkt. Å utvikle produkter som løser kunder og brukere sine behov er både givende og utfordrende, noe vi trives godt med i AAK Safety. Underveis har vi fått mange innspill fra brukere og resultatet er vi svært godt fornøyd med. I dag brukes selen av flere avdelinger innen dette segmentet. Forteller Stein.

Hva er unikt med produktet?

Det er unikt på mange måter men hvis jeg skal trekke frem noe av det så må det først og fremst være fleksibiliteten som den modulære oppbygningen gir. Selen kan brukes som et patruljebelte/våpenbelte i daglig tjeneste. Det vil si at det er designet med tanke på bærekomfort, vekt, stivhet osv. slik at brukerne har et godt verktøy i hverdagen. Dersom oppdraget skulle føre til et behov for egensikring eller rappell så kan man ganske enkelt montere på beinløkker og eventuelt brystsele avhengig av situasjonen. Da får man en sele som er godt egnet og godkjent for all relevant bruk i høyden.

Hva slags operasjoner er selen laget for?

Det er opprinnelig laget for krevende entring- og bordingsoppdrag, men brukes også mye i redningsoppdrag av politiet hvor responstid er viktig. Designet på selen åpner for individuell tilpasning av utstyr på selen samt at den har svært god bevegelsesfrihet når selen er på men ikke i bruk. Som hvis man f.eks skal løpe, forsere hindringer og liknende.

Hvem passer selen for?

Den vil passe for alle som har operative oppgaver som raskt trenger å ta på seg en sele for å sikre seg selv og andre eller skaffe seg tilkomst til et vanskelig tilgjengelig sted. For å nevne noen:

Spesialstyrker – EOD – ulike forsvarsavdelinger med spesielle oppgaver – Antiterror enheter i politiet – Utrykningsenheter i politiet – hundetjeneste – livvakttjenester og mange andre. Avslutter Stein Falsen Møller.

Selene ligger på våre nettbutikk. Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål, demo eller lignende.