NM for lærlinger – Stolpeklatring

I disse dager går REN Metodedager av stabelen i Drammen. Vi i AAK Safety er selvfølgelig på plass som utstiller den 14 og 15 juni. Året REN dager foregår ved Drammen travbane. Vi gleder oss til å treffe nye og gamle bekjentskaper og få vist oss frem på en bra måte.

I forbindelse med REN dagene avholdes også norgesmesterskapet for energimontørlærlinger. En av øvelsene de skal igjennom der er nedfiring, hvor deltakerne skal klatre opp i en stolpe og fire ned en kollega som er blitt utsatt for strømgjennomgang fra lavspenningsnettet.
AAK Safety sine kunderådgiver Bjørn Haagensli er sensor i denne øvelsen. Han kan fortelle om mange flinke lærlinger og at hovedfokus ikke nødvendigvis er å gjøre øvelsen så raskt som mulig, men å ha fokus på sikkerhet, riktig påkledning, metodebruk for gjennomføringen og riktig bruk av aktive og passive sikringer. En energimontør har en krevende jobb og er avhengig av å gjøre gode risikovurderinger, ha riktig utstyr og bruke utstyret riktig. Vi i AAK Safety har svært mange energimontører på kurs hos oss og synes det er stas å få være med som sensor på disse dagene.

Her er noen stemningsbilder fra NM: