Bergen

Norges råeste kursrigg finner du i AAK Safety sine lokaler i Bergen. Byen Bergen er godt kjent for sine syv fjell, fisketorget, Fløybanen og fotballklubben Brann.

Bergen som Europeisk Kulturby og Verdensarvby gir deg opplevelser og kultur i fremste linje. Som innfallsport til de norske fjordene gir bergensregionen deg den ideelle kombinasjon av natur, kultur og interessante byopplevelser. Uansett årstid.

Reise dit

Det er enkelt og greit å komme seg til Norges nest største by. Kommer du med fly til Flesland så er det ca 15 km inn til vår kursrigg i Gravdalsveien 245 i Laksevåg. Buss og taxi tar deg frem trygt og raskt. Ankommer du med tog, så er det 7 km fra sentrum og ut til oss. Med buss fra sentrum, ta linje 17 til Gravdal snuplass, derfra er det et par minutters gange til vår kursrigg. Mange ankommer selv med bil fra Bergen eller nærliggende steder, se kartet nederst på denne siden for adresse og plassering. Vi har godt med parkeringsplasser ved kursriggen vår. NB! Det pågår for tiden riving av brakker rett utenfor lokalene våre i Laksevåg. Mens dette pågår er det ønskelig at alle som kommer med bil benytter seg av parkeringen på taket på KTN-bygget (bygget et hakk lenger inn på kaia).

Overnatting

Bergen by har et rikt utvalg av overnattingsmuligheter og her er det dine egne ønsker og preferanser som blir avgjørende. Hotels.com er en fin plass å starte for å finne et passende overnattingssted.

Ting å finne på

Etter endt kursdag hos norges fremste kompetansesenter, så kan man bruke litt tid på å oppleve hva Bergen har å by på. Ta turen til Fisketorget og opplev det yrende folkelivet. Besøk Akvariet i Bergen eller spasér langs de fredede husene på Bryggen til den gamle festningen Bergenhus. Bryggen er blitt en del av vår felles kulturarv med plass på Unescos Verdensarvliste.

Ta gjerne turen innom et av de mange museene og galleriene i byen. Det er heller ikke langt fra sentrumsgatene til Fløyen, Ulriken eller et av de andre byfjellene som omkranser Bergen. Her får du panoramautsikt over byen, fjorden og havet. Bergen byr også på flere ulike guidede turer, både til fots, med buss, med sightseeing­tog, segway eller med båt.

Bergen ligger omkranset av en av verdens mest populære attraksjoner, de norske fjordene. Fjordene er oppført på den berømte Unescos Verdensarvliste og utpekt av National Geographic til verdens beste uberørte reisemål. Fra Bergen har du det beste utgangspunktet for å utforske fjordene. Her finner du en rekke organiserte sightseeingtilbud og fjordturer med kortere og lengre varighet som vil gi deg opplevelser for livet.

Bilder fra vår kursrigg i Bergen

Kart